Livsbanen

Livsbanen forening der har eksisteret siden 2011.Vi laver gratis rap aktiviteter for børn og unge i udsatte positioner primært i vores hovedstudie i Husum", "name": "Livsbanen.
Kobbelvænget 65 Brønshøj, DK
Phone: 21244888
om.jpg
om.jpg

OM LIVSBANEN Læs mere om os


OM LIVSBANEN

SCROLL DOWN

OM LIVSBANEN Læs mere om os


OM LIVSBANEN

Livsbanen giver unge i udsatte positioner sociale og faglige succesoplevelser, som har en positiv effekt på resten af deres liv. De unges succesoplevelser med musikken skaber vejen for en ny livsbane.


LIVSBANEN

Livsbanen er en folkeoplysende forening, som har eksisteret siden 2011. Vores kerneydelse består af gratis rap aktiviteter for børn og unge i udsatte positioner primært i vores hovedstudie i Husum.

Lederen af Livsbanen er hip hop pioneren Jesper Wildmand, som har arbejdet med rap og hip hop fra han var helt ung. Han var blandt andet med til at opstarte Danmarks første dansk-talende rap band MC Einar. 

Hos Livsbanen har børn og unge mulighed for at komme i deres fritid og arbejde med rap sammen med vores professionelle rap konsulenter og frivillige i Livsbanens studier. Derudover har Livsbanen altid gang i masser af andre projekter inden for forskellige målgrupper af børn og unge både i og uden for København.

VORES STUDIER

Livsbanen har hovedstudie i Husum på EnergiCenter Voldparken. Her kan børn og unge komme flere gange om ugen og lære at skrive rap tekster, lave beats, arbejde med rytme, flow og performance samt få indspillet deres egne rap numre. 
Vi har derudover studier i andre bydele i København.
Vores aktiviteter ledes af professionelle rap konsulenter, som lever af deres kreativitet, og som har lyst til at dele ud af deres viden og møde de unge omkring et fælles tredje - nemlig rap musikken. Disse møder med voksne rollemodeller og oplevelsen af at være god til noget, giver de unge troen på, at de også kan få succes i andre sammenhænge – i skolen, jobmæssigt og privat.


Vores metoder

Livsbanens arbejde er dokumenteret og konceptualiseret via forskningssamarbejde med hhv. DPU og CEFU. Se mere under Forskning. Relationsarbejdet og musikaktiviteterne er tydeligt rammesat og baseret på 5 enkle arbejdsmetoder: 

  • Identitetsskabelse via personlige og faglige succesoplevelser
  • Det kreative fællesskab baseret på hiphoppens værdier Peace, love, unity and having fun
  • Det fælles tredje som afsæt for relationen
  • Tiltroen til den gode intention og ressourcerne
  • Det lange seje træk og den rene tavle

Vil du vide mere om Livsbanen og vores arbejdsmetoder, kan du læse mere i vores e-bog her.

VORES MÅLGRUPPER

Livsbanens nye indsatsområder

Livsbanen har mange års erfaring med arbejdet med unge i udsatte positioner. Vi har gennem forskning evidens for, at vores metoder virker. Derfor har Livsbanen udvidet den primære målgruppe til nu også at inkludere unge med handicap samt anbragte unge. Fælles for ungegrupperne er, at de på hver deres måde oplever en udsathed grundet barrierer og udfordringer i deres hverdag. I Livsbanen giver vi de unge en stemme og et talerør, der kan være afgørende for at skabe succesoplevelser for den enkelte.

Unge med handicap

Siden 2016 har Livsbanen opbygget erfaring inden for arbejdet med unge med fysiske, psykiske samt kognitive funktionsnedsættelser gennem brugen af DJing og rapmusik som et fælles tredje. Her har vi styrket vores viden om og forståelse for målgruppen, der giver os forudsætninger for arbejdet med den unges individuelle behov samt det at tilpasse forløb til de enkelte institutioners ressourcer, strukturer og rammer.

Vi har bl.a. afholdt DJ skole forløb, med Lavuk Entertainment, støttet af Oticon Fonden. Desuden rapworkshops i samarbejde med Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH) hos Glad Fagskole, Medieskolen Juno og CSU Egedammen støttet af Elsass Fonden.

Arbejdet med unge med funktionsnedsættelser har givet Livsbanen værdifuld viden og erfaringer, og har tilmed bevist at Livsbanens arbejdsmetoder er unikke også for denne målgruppe.

Anbragte børn

Siden 2017 har Livsbanen arbejdet for at inkludere anbragte unge, der grundet deres anbringelse uden for hjemmet oplever en sårbarhed og udsathed. Her har Livsbanen kørt 1:1 mentoringforløb for en gruppe anbragte unge, der er blevet oplært i rapmusikkens discipliner af voksne rollemodeller.
Mentoringforløbet har det formål at give denne gruppe unge selvtillid og succesoplevelser gennem arbejdet med musikken. Dertil har fokus været på at skabe en personlige relation, der har kunnet gavne den enkelte unges livsbane.