Livsbanen

Livsbanen forening der har eksisteret siden 2011.Vi laver gratis rap aktiviteter for børn og unge i udsatte positioner primært i vores hovedstudie i Husum", "name": "Livsbanen.
Kobbelvænget 65 Brønshøj, DK
Phone: 21244888

Oplæg om udsatte unge

- for fagfolk og studerende

Brænder du for arbejdet med unge i udsatte positioner?

Mangler du, dine kollegaer eller dine studerende faglig inspiration til arbejdet med børn og unge i udsatte positioner fra boligsociale områder? Og kunne I tænke jer at blive klogere på praksisfeltets arbejdsmetoder og resultatskabelse? Så har du mulighed for at give dine kollegaer eller studerende et oplæg, der kombinerer en skildring af Livsbanens arbejde og metoder, fortællingen om Hiphop-kulturens oprindelse og historie samt cases fra Livsbanens arbejde med unge i udsatte positioner. Oplæggets varighed er på 2-3 timer og afholdes for mellem 10-500 deltagere.

Om Livsbanen

Livsbanen har siden 2011 arbejdet med at få børn og unge i udsatte positioner - de fleste fra sårbare familier med multikulturel baggrund, væk fra gaden, ekstremisme og kriminalitet. Livsbanen ønsker at styrke den sociale indsats for børn og unge. I den tid vi har eksisteret, har vi udlevet en vision om at skabe konstruktive rammer for børn og unges tilværelse ved at give dem et værdifuldt gratis tilbud i deres fritidsliv, der fremmer deres sociale og faglige kompetencer.

Vores værdiskabende metoder

Livsbanen arbejder ud fra nogle værdiskabende metoder, der kan give unge i udsatte positioner mere styrke, selvtillid og personlig udvikling. Navnligt arbejder vi ud fra metoderne: Succesoplevelser og identitetsskabelse, Det kreative fællesskab, Tiltro og den rene tavle, Det fælles tredje samt Det lange seje træk. Vores metoder indeholder værdier, der danner udgangspunkt for udførelsen af de konkrete musikaktiviteter, som de unge sammen med rapkonsulenterne samles om at øve sig i og fortsat blive bedre til. Med disse metoder er vores mission, at de unge bliver set som rappere på lige fod med alle andre unge og musikere i studiet. Vi ønsker at vise dem, at de ikke blot er en ‘sag’ eller en diagnose, men at give dem et talerør gennem musikken, hvorved de kan vise deres unikke styrker og ressourcer.

Hiphop-kulturen og unge i udsatte positioner

Hiphoppen opstod i 70ernes New York. I datidens ghettoer som Bronx og Brooklyn var bandekriminaliteten, som i nutidens Danmark, et stigende problem, der gav en stor gruppe udsatte unge de forkerte rollemodeller og dystre fremtidsudsigter. Ud af dette kaos opstod kreative fællesskaber, der tilbød positive alternativer til bandernes kriminelle og frygtbaserede grupperinger.

I 80ernes København var Livsbanens stifter, Jesper Wildmand, med, da hiphoppen ramte Danmark. Jesper er en af Danmarks store hiphop pionerer som medstifter af MC Einar. Livsbanen er skabt med afsæt i Jespers liv i hiphoppen og hans erfaringer med kreative fællesskaber som både tilflugtssted og vækstrum for unge i udsatte positioner.

Læs mere om vores mange tilbud til unge

Udover vores tilbud til studerende og fagfolk har vi selvfølgelig også mange tilbud til unge. Vi har bl.a. stor succes med vores foredrag “Ghettoens Stemme”, som vi afholder på skoler og andre uddannelsesinstitutioner. Der er tale om et musikalsk foredrag om hiphop, der både inddrager det historiske aspekt, men også diskuterer hvordan rap og hiphop kan bruges som redskab i politiske diskussioner om fx køn og racisme. Ønsker man et mere praktisk forløb, tilbyder vi også kreative skoleworkshops, hvor vi giver eleverne mulighed for at prøve kræfter med tekstskrivning, performance og indspilning af deres eget materiale. Og endelig tilbyder vi også personlig mentoring af unge, der ønsker at udtrykke sig gennem musikken, men mangler vejledningen og redskaberne til det.  

Book et oplæg

Brænder du for at få faglig inspiration til arbejdet med unge i udsatte boligområder, høre om hvordan hiphop-kulturen kan være med til at løfte denne problemstilling samt få helt konkrete cases præsenteret fra Livsbanens daglige arbejde med de unge? Så har I nu mulighed for at booke et oplæg for studerende eller fagfolk. Kontakt os allerede i dag for at booke et oplæg eller hør nærmere.


Peace, love, unity and havin’ fun. Hiphoppens værdier er grundlaget for Livsbanens arbejde med udsatte børn og unge. 

Livsbanen er gennem 3 år blevet fulgt af forskere fra DPU under Aarhus Universitet. Professor MSO Line Lerche Mørck og hendes studerende har observeret, dokumenteret og konceptualiseret vores arbejde, og oplægget sætter fokus på forskningsresultaterne såvel som cases fra de unge. Desuden bliver hiphoppens historie præsenteret som inspirationskilde til vores arbejde, og der er mulighed for at møde en af de unge, som også optræder med en af sine sange. 

“Det var et meget brugbart, ærligt, indsigtsrigt og inspirerende foredrag vi oplevede hos Livsbanen. Både undervisere og studerende havde en fantastisk og berigende dag, der har givet indsigt i “pædagogisk” musikarbejde.”

— Jens Nørremølle, Lektor UCC