Livsbanen

Livsbanen forening der har eksisteret siden 2011.Vi laver gratis rap aktiviteter for børn og unge i udsatte positioner primært i vores hovedstudie i Husum", "name": "Livsbanen.
Kobbelvænget 65 Brønshøj, DK
Phone: 21244888

Skoleworkshops

Har du brug for et skud af musik og poesi i undervisningen af dine elever?

Livsbanen har mange års erfaring med at facilitere skoleworkshops i rap med nogle af landets bedste rappere fra undergrundsscenen. En skoleworkshop i rap taler ind i mange skolefag såsom dansk, samfundsfag, musik, historie m.fl. Eleverne får mulighed for at prøve sig selv og deres faglighed af i en anden kontekst end en normal undervisningstime. Her investerer de noget af sig selv, på en måde de ikke er vant til i dagligdagen, ved at skrive, performe og indspille deres egen rap. Skoleworkshops i rap styrker desuden klassens sammenhold i og med, eleverne performer sammen og taler hinanden op.

Hvad indeholder en skoleworkshop i rap?

En skoleworkshop i rap forløber typisk over nogle dage, hvor 2 rapkonsulenter underviser en klasse i, hvordan man skriver en raptekst, performer og indspiller den. Der tages udgangspunkt i elevens egne narrative tilgang til teksten, men tekstindholdet kan også baseres på forskellige emner inden for de respektive skolefag, hvis dette ønskes. Der vil desuden være lege og øvelser med rim, rytme og performance, og undervisningen indebærer dermed både en skriftlig del og en bevægelsesmæssig/ performance del. Sidst, men ikke mindst, har eleverne mulighed for at få indspillet deres rap - enten via et mobilt studie, som vi tager med ud på skolen, eller ved at komme en tur i Livsbanens professionelle studie. Forløbet kan da afsluttes med, at hele klassen får tilsendt et samlet mixet og mastereret rap nummer. Livsbanen kan afvikle skoleworkshops for en enkelt eller flere klasser ad gangen.

Vi styrker jer i jeres arbejde med udsatte unge

Udover vores foredrag “Ghettoens Stemme”, der henvender sig til skolebørn, og det kreative arbejde i vores rapworkshops, tilbyder vi også foredrag og oplæg, der henvender sig til voksne, der arbejder professionelt med børn og unge i udsatte positioner. Vores oplæg til fagfolk og studerende, gennemgår i tre dele henholdsvis Livsbanens metoder og forskningsresultater, hiphoppens historiske rolle som talerør for udsatte befolkningsgrupper, samt cases, der har haft succes med vores sociale program. Hjemme i vores eget studie tilbyder vi personlig mentoring af unge, der ønsker at udleve deres musikalske drømme, men måske har brug for et skub for at komme i gang. Vil du høre mere om hvordan vi faciliterer vores arbejde med unge, er du altid velkommen til at kontakte os for en samtale.  

Book en skoleworkshop i rap

Har du lyst til at introducere dine elever for rappens univers og præsentere dem for en anderledes form for undervisning, så kontakt os for at høre mere, så vi sammen kan planlægge et workshopforløb, der giver mening for jer.